Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Final de program de screening pentru cancerul de san la femei

Final de program de screening pentru cancerul de san la femei

  • Home
  • -
  • Anunturi & Comunicate
  • -
  • Final de program de screening pentru cancerul de san la femei
Final de program de screening pentru cancerul de san la femei

     Spitalul Județean de Urgență Bacău a efectuat 1300 de mamografii gratuite în cadrul unui proiect de screening de cancer de sân la femei, derulat în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie din Iași.

     În cadrul proiectului au avut acces la acest serviciu medical nu doar femeile asigurate ci și cele neasigurate.          Doamnele care au dorit să se înscrie în program s-au prezentat la investigație doar cu o carte de identitate și o copie după aceasta.

      Singurele condiții impuse de finațatori au fost pe criterii de vârstă (doar doamnele cu vârsta cuprinsă între 50 de ani și o zi și cele până în 70 de ani), precum și pe faptul că nu au fost acceptate în program femeile care aveau un diagnostic de cancer de sân, traseul terapeutic al acestora fiind deja stabilit.

     Pe timpul derulării programului au fost diagnosticate pozitiv aproape 2% dintre pacientele investigate. Proiectul care a purtat denumirea, ”Oncofem – Fii responsabilă de sănătatea ta ! Prevenție depistare, diagnostic, și tratament precoce al cancerului de sân” s-a derulat timp de 12 luni și a beneficiat de finanțare europeană.