Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Compartiment de Prevenire si Control al Infectiilor Nozocomiale

Medic coordonator
Dr. Ganea Manuela – medic specialist epidemiolog

Medici

  • Dr. Dancău Anca – medic primar epidemiolog
  • Dr. Cochior Luminita – medic primar boli infectioase

Asistent coordonator
Bocancea Maria Irina

Telefon
0234534000 (interioare: medic coordonator 1311, asistenti 1312)

Compartimentul de prevenire a infecţiilor asociate asistentei medicale ( C.P.I.A.A.M. ) se organizeaza la nivelul S.J.U. Bacau, prin ordin al M.S.

Personalul specializat din structura compartimentului organizeaza si desfasoara activitati de supraveghere a infectiilor asociate asistentei medicale, conform unui plan elaborat anual si aprobat de catre conducerea unitatii si DSPJ Bacau.

Compartimentul are ca obiective supravegherea procedurilor de sterilizare si mentinerea sterilitatii, managementul si circuitul deseurilor rezultate din activitatea medicala, respectarea circuitelor functionale ale unitatii, respectarea procedurilor si protocoalelor de lucru din sectiile si compartimentele SJU Bacau.

C.P.I.A.A.M. implementeaza metodologii nationale si initiaza activitati complementare de prevenire si limitare cu caracter de urgenta in cazul unor situatii cu risc epidemiologic.

Infecţiile asociate asistentei medicale ( IAAM ) fac parte dintre tintele prioritare de sanatate publica prin consecintele pe care le genereaza si prin crearea premiselor pentru manifestarea emergentei microorganismelor multiplurirezistente.

Prin sistemul de supraveghere se urmareste identificarea riscurilor pentru prevenirea, limitarea si reducerea ratei incidentei IAAM si a costurilor acestora.