Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Sectia Diabet Zaharat, Boli de Nutriție și Metabolice

Medic sef
Lupușoru Delia Adriana – medic primar

Medici

  • Cârlan Luminița – medic primar
  • Mihalache Adriana – medic primar
  • Ungureanu Daniel – medic specialist
 

Asistent sef
Ionescu Laura – asistent medical principal

Telefon
0234.534.000 ( interior 1194 )

Telefonul apartinatorului
0234.202127

Sectia de Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice functioneaza din 2015 intr-un spatiu nou, complet renovat cu fonduri europene si dispune de saloane care sunt in marea majoritate cu 3 paturi. Are un numar de 30 de paturi alocat spitalizarilor continue si 2 paturi pentru spitalizari  de zi. Sectia functioneaza cu un colectiv de 4 medici  si dispune de aparatura moderna, tratament pe injectomat, saloane dotate  cu instalatie de oxigen, aer medical, sistem de aer conditionat centralizat si nu in ultimul rand cu un aspect modern si placut in care pacientul cu diabet si familia sa participa la programe de educatie si invata sa foloseasca adecvat dispozitivele destinate tratarii diabetului zaharat.

Patologia acoperita in sectie  este legata de diabetul zaharat, complicatiile sale, unele boli metabolice ( dislipidemii, guta ) dar si alte patologii intricate diabetului, pacientii nostri avand de multe ori si patologie chirurgicala, cardiaca, infectioasa  sau neurologica care a dus la dezechilibrarea diabetului si internare. Avem o gama din ce in ce mai larga de medicamente , atat insuline cat  hipoglicemiante care nu intra in categoria insulinelor, multe molecule fiind in cercetare si asteptand in continuare intrarea pe piata.

Diabetul este o boala complexa, aproape fiecare pacient avand boala lui, care necesita o abordare individuala si o privire unitara  asupra diferitelor sale complicatii si comorbiditati. In cazurile grave internate in garzi disponibilitatea investigatiilor de laborator sau de  imagistica de inalta  performanta alaturi de colaborarea interclinica si de experienta echipelor de ingrijire este determinanta.

Avem o colaborare foarte buna cu celelalte specialitati  : chirurgicale, neurologice, ATI, boli infectioase, oftalmologice etc. enumerand aici doar  o parte din sectiile la care apelam in ingrijirea pacientului cu diabet.

In perioada valurilor 4 si 5 ale pandemiei de COVID 19  spatiul sectiei a functionat ca spatiu tampon – COVID 19 pentru specialitatile medicale din corpul medico – chirurgical al  spitalului . Aici au fost ingrijiti pacientii COVID cu o diversitate de afectiuni grave asociate bolii COVID , astfel  o parte din personal beneficiind de o expertiza de valoare in acesta patologie.