Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Sectia Urologie

Medic sef
Angheluș Alexandru – medic primar – doctor în medicină

Medici

  • Chirculescu Armand Valentin Iulian – medic specialist
  • Lupu Florin – medic primar

Asistent sef
Mîndrescu Rebeca – asistent medical principal licentiat

Telefon
0234.534.000 (interior 1138)

Telefonul apartinatorului
0234.202148

Sectia de Urologie functioneaza cu 27 de paturi, este o sectie care a fost renovata complet in anul 2013 si este dotata cu aparatura moderna pentru realizarea interventiilor endoscopice. Numarul de cazuri rezolvate a crescut semnificativ de la un an la altul, depasid 1600 de cazuri spitalizare continua si 900 de cazuri spitalizare de zi in anul 2019. Interventiile realizate sunt pentru toata patologia urologica.

1. Adenomul de prostata este cea mai frecventa patologie urologica pentru care realizam rezectii endoscopice de prostata monio si bipolare ( TUR-P ), ultimul turn de rezectie fiind achizitionat in anul 2020. 90% dintre interventiile pentru adenomul de prostata se realizeaza endoscopic.
2. Realizam diagnosticul si tratamentul chirurgical al cancerului de prostata. Punctia biopsie ecoghidata cu ecograf modern achizitionat in 2019 si pistol de punctie MEDCORE. Efectuam prostatectomii radicale deschise (open surgery) pentru cancerul de prostata localizat.
3. Incidenta tumorilor vezicale este in continua crestere. In serviciul nostru realizam rezectie endoscopica mono si bipolara de vezica ( TUR-V ) dar si cistectomii radicale cu derivatie cutanata. Controlul si supravegherea la distanta a tumorilor sunt realizate prin cistoscopie flexibila.
4. Tratamentul multimodal al litiazei renale si ureterale se realizeaza prin ureteroscopie flexibila, renofibroscopie full HD si ureteroscopie semirigida cu litotritie laser ( Laser Dornier 20 W achizitionat in 2012 si Laser Dornier 30 w achizitionat in 2010 ). Pentru calculii neobstructivi reno-ureterali se practica ESWL conform indicatiilor.
Beneficiind de fluoroscopul mobil cu brat C se pot rezolva dezobstructiile renale ( nefrostoma percutanata, sonda ureterala, stent JJ ).
5. Interventii deschise in sfera renala pentru patologii benigne ( calculi, sindrom de jonctiune pielo-uretrala etc. ) si oncologice ( nefrectomii totale, nefrectomii partiale etc. ).
6. Din 2010 efectuam interventii pentru incontinenta urinara la femei cu bandelete din polipropilena . Incidenta acestei patologii invalidante a femeii fiind in crestere de la an la an.