Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala este o parte importanta din structura serviciilor medicale oferite pacientilor din SJU Bacau , avand statut de Laborator unic integrat , spital si ambulatoriul de specialitate .

INFRASTRUCTURA LRIM :

 • cabinete dispuse in blocul medico-chirurgical la parter si etajul I ;
 • cabinete in cladirile pavilionare ale spitalului : Pediatrie , Maternitate ;
 • dotarea LRIM este realizata cu tehnologie complexa , cu circuit integrat de servicii de radiologie si imagistica medicala , care au beneficii certe in diagnosticul unor patologii complexe ale pacientilor.

Investigatiile de radiologie si imagistica medicala oferite pacientilor de catre noi :

 1. Imagistica prin rezonanta magnetica – IRM ;
 2. Computer tomografie – CT ;
 3. Ecografie ;
 4. Radiografie si radioscopie ;
 5. Mamografie ;
 6. Osteodensitometrie ( DEXA) .
 • Tehnologia IRM 1.5 Tesla foloseste semnale de radiofrecventa , este neiradianta si permite explorarea unor structuri anatomice care nu pot fi abordate prin alte metode imagistice : substanta alba din creier, nervii cranieni, maduva spinala si nervii spinali, discurile intervertebrale , cartilagii , ligamente articulare , muschi.
 • Tehnologia computer tomografica – explorarea cu ajutorul razei X a intregului corp uman , este o metoda de diagnostic iradianta realizata pe cele doua aparate CT ( an fabricatie 2011 si 2021)  in modul spiral , 16 Slice-uri cu timp de expunere foarte scurt si achizitia unui volum mare de informatii medicale. Se adreseaza majoritatii patologiei medicale, indiferent de varsta pacientului. Imaginile obtinute au rezolutie inalta si sunt redate pe suport digital ( CD , DVD) .
 • Investigatii ecografice se realizeaza pe aparatura moderna de ultima generatie (2021) , permit abordarea diverselor organe , structuri vasculare , parti moi ( san, glanda tiroida , muschi ), redarea imaginilor pe suport digital si hartie.
 • Investigatiile radiologice se realizeaza pe aparate RX moderne (an fabricatie 2017 , 2021) cu teleradiografie , cu stocare , redare digitala a imaginilor.
 • Investigatiile mamografice se realizeaza pe o aparatura moderna , de ultima generatie (an fabricatie 2021), confort maxim pentru pacient in timpul examinarii , procesare avansata ( tomosinteza ).

Serviciile medicale in LRIM sunt acordate in regim de urgenta pentru pacientii din UPU si spitalizati si in regim normal pe baza programarilor ( sectii spital si ambulatoriul de specialitate).

Programul in LRIM este organizat in doua ture  de la  07.00-19.00 si garda de la 19.00 – 07.00 luni – vineri, sambata si duminica.

Echipa medicala este alcatuita din 11 medici cu competente multiple in imagistica de inalta performanta.

 

Medic sef LRIM –  Dr. David Elena medic primar radiolog

 1. Apateanu Marlena – medic primar radiolog
 2. Axinte Ana Cristina – medic primar radiolog
 3. Balinisteanu Mihaela – medic specialist radiolog
 4. Cernat Violeta Cristina – medic primar radiolog
 5. Colos Carmen Dana – medic primar radiolog
 6. Cozma Irina – medic primar radiolog
 7. Mihaila Carmen Ecaterina – medic primar radiolog
 8. Nita Bogdan – medic primar radiolog
 9. Spanu Nechita Anca – medic primar radiolog
 10. Ungur Sorin – medic primar radiolog

Asistent sef LRIM – Grigore Dana

Numere de telefon pentru contact: centrala spital 0234.534.000,  interior CT 1129 , RMN interior  1192, Radiologie ambulatoriu interior 1125