Servicii Medicale Spitalicesti

In S.J.U. Bacau se acorda servicii medicale spitalicesti în regim de spitalizare continua sau spitalizare de zi . Pentru a beneficia de aceste servicii pacientul se va prezenta la biroul de internari cu bilet de trimitere de la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate si cardul de sanatate ( dovada de asigurat ).
O alegere mai buna decat tratamentul la domiciliu este oferita in sectia de Ingrijiri Paliative unde echipa medicala ofera pentru pacientii grav bolnavi de cancer, insuficienta a organelor sau dementa , in orice stadiu al bolii , ajutor in tolerarea tratamentelor, in imbunatatirea calitatii vietii.
Asistenta medicala de specialitate oferita de medicii nostri, adecvata unui nivel ridicat de competenta ( III ) , pentru nou nascuti la termen si/sau prematuri din judetul Bacau dar si din judetele limitrofe, este oferita in sectia de neonatologie si neonatologie prematuri.

Servicii Medicale In Ambulatoriu

In ambulatoriul de specialitate adulti si copii , programarile pentru consultatii se fac la fisierul spitalului sau online. La data programarii, pacientii trebuie sa se prezinte cu 10 minute inainte de ora stabilita, sa fie insotiti de cel mult un apartinator si sa prezinte cardul de sanatate si bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

Analize Medicale De Laborator

Laboratorul de analize medicale din cadrul S.J.U. Bacau are certificare RENAR , functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare privind securitatea in munca , in dotarea lui existand aparatura performanta, analizoare automate si semiautomate fiind realizata conectarea informatica a acestora
la toate sectiile spitalului si la cabinetele din cadrul ambulatoriilor de specialitate adulti si copii, la unitatile de primiri urgente.
In cadrul laboratorului de analize medicale functioneaza compartimentele de : biochimie medicala, hematologie, imunologie – serologie, bacteriologie-parazitologie si un compartiment de urgenta cu functionare non-stop.
Pentru efectuarea analizelor in ambulatoriul de specialitate, laboratorul are contract cu CJAS Bacau. Laboratorul efectueaza si analize contra-cost, la cererea pacientilor.

Investigatii Radiologice

Cu scopul diagnosticarii si tratarii pacientilor la standarde performante, S.J.U. Bacau a reusit sa aiba la dispozitia sa dotari caracterizate prin inalta tehnologie a echipamentelor utilizate de tip ecografe, CT sau RMN care in mix cu experienta medicilor specializati in imagistica si cu buna organizare ajuta acest compartiment sa se situeze pe loc de top. In cadrul compartimentului de Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul S.J.U. Bacau este asigurata asistenta medicala de specialitate cu program de lucru fara intreruperi, pentru pacientii internati si pentru cei care se prezinta in UPU

Tratament Radioterapie

Radioterapia externă este o metodă de tratament cu acțiune loco-regională care utilizează radiații ionizante în scopul distrugerii celulelor canceroase, cu efecte secundare minime asupra țesuturilor sănătoase din jur. Acest tip de radioterapie se realizează cu ajutorul unui accelerator liniar și se aplică țintit, în funcție de patologia pacientului. Compartimentul de Radioterapie al spitalului are in dotare doua acceleratoare liniare de ultima generatie : Varian linear accelerators si Varian Halcyon produse de Varian, lider mondial în domeniu. Aceste acceleratoare oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și doze scăzute de radiații asupra țesuturilor sănătoase.

Spitalul Județean de Urgență Bacău

Spitalul Județean de Urgență Bacău

Servicii

Medicale

preventive, curative si recuperatorii

Asiguram asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia.