Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Tanar de 27 de ani, salvat la Spitalul Judetean Bacau

Tanar de 27 de ani, salvat la Spitalul Judetean Bacau

  • Home
  • -
  • Anunturi & Comunicate
  • -
  • Tanar de 27 de ani, salvat la Spitalul Judetean Bacau
Tanar de 27 de ani, salvat la Spitalul Judetean Bacau

Un tanar de 27 de ani, fara probleme medicale, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente de la SJU Bacau cu o problema medicala grava. Dupa o perioada de stres, tanarul a facut „infarct miocardic”. Bogdan a povestit experienta sa din spitale – atat in Bacau cat si in Iasi – fiind impresionant ca exista medici cu empatie, care nu doar ca salveaza vieti dar sunt si alaturi de pacienti.

Povestea o puteti citi mai jos :

Bogdan Ionut
„Romania are multe hibe si cu siguranta mai avem mult pana vom reusi sa indreptam tot ce ne supara, dar, asa cum unii o coboara, altii, imbracati in halate albe, si cu mainile curate, salveaza vieti. Pentru prima data in 27 de ani, fara un istoric medical, in urma unei perioade de stres enorm, am intrat intr-un spital din Romania. La 3 dimineata, un echipaj de pe salvare, ma insotea la Spitalul Judetean Bacau, de unde, in cateva zeci de minute, urma sa fiu trimis de urgenta la Iasi, cu diagnostic de infarct miocardic si recomandarea de a mi se pune stent.

In spitalul Bacau, doamna doctor Costache, cea care mi-a salvat viata, mi-a stat alaturi pana cand echipajul de salvare m-a urcat in ambulanta, tot dansa, a incercat cat de frumos a putut, sa imi explice orice varianta posibila si sa imi dea un pic de incredere.

Am ajuns la Iasi la cardiologie, unde, dupa o interventie medicala de urgenta, am fost cazat pe ATI cateva zile, ca apoi, sa pot merge pe sectia normala de cardiologie. Nu am avut o secunda impresia ca sunt in Romania, nu am intalnit nici in Bacau si nici in Iasi, acei monstri lacomi si nici pe cei fara de inima, despre care tot auzisem, si care imi creau imaginea aceea, pe care multi dintre noi o au, cum ca in spitalele noastre, sunt doar medici insetati de bani si fara de suflet.

Spitalele au multe lipsuri, dar sufletul celor care muncesc acolo, nu e unul din aceste lipsuri, sau cel putin, din experienta mea, eu am gasit iubirea de oameni acolo, la medici, asistente si infirmiere. Nimeni nu a umblat dupa preacunoscutele “atentii”, nimeni nu mi-a intors spatele, iar fata de colegii mei mai varstnici, am vazut acelasi comportament de bun simt pe care l-am simtit si fata de mine.

Cu siguranta Romania are multe hibe, dar tot Romania, are si oameni minunati, eu i-am intalnit in spital, veniti acolo ca sa salveze vieti, pe a mea cu siguranta au salvat-o, cu profesionalism si bun simt, si nu pot sa spun decat ca le multumesc! Stiu ca de obicei facem cozi la a denigra sau la a scoate in evidenta problemele pe care le are sistemul medical din Romania, dar, desi cu siguranta sunt multe lipsuri si nevoi, acolo inca exista oameni care isi petrec fiecare zi printre bolnavi, dar o fac cu suflet.” a povestit Bogdan Ionut

Sursa: bacau .net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.