Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Premieră la heliportul SJU Bacău : 3 zboruri într-o singură zi !

Premieră la heliportul SJU Bacău : 3 zboruri într-o singură zi !

  • Home
  • -
  • Anunturi & Comunicate
  • -
  • Premieră la heliportul SJU Bacău : 3 zboruri într-o singură zi !
Premieră la heliportul SJU Bacău : 3 zboruri într-o singură zi !
1️⃣ Premieră la heliportul SJU Bacău : 3 zboruri într-o singură zi !
2️⃣ Doi pacienți în vârstă de la secția Cardiologie şi un copil de la ATI Pediatrie au fost preluați cu elicopterul SMURD fiind transferați către unități medicale din Iaşi.
3️⃣ 3 zboruri într-o singură zi reprezintă o premieră pentru heliportul de la SJU Bacău, dar şi certitudinea că 3 pacienți primesc la această oră îngrijiri de specialitate, în contextul cazurilor lor complicate care necesită intervenția unor echipe medicale complexe.
🚁 De la punerea sa în funcțiune, în urmă cu aproximativ o lună, heliportul SJU a deservit deja 6 zboruri de urgență. Extinderea UPU şi construirea heliportului au fost finanțate cu fonduri europene, investiția totală cifrându-se la aproape 4 milioane euro.
🏩 Prin construirea heliportului, SJU Bacău îşi sporeşte capabilitățile de intervenție şi preluare a cazurilor de urgență. Totodată, urgențele aeriene se dovedesc vitale şi în cazul transferului de pacienți sau al prelevărilor de organe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.